TFN’s Blind Tasting 2015

Traditioneel staat er ieder jaar weer een blind tasting op onze agenda die deze keer begeleid werd door Steven en Ferdi, onze voorzitter en ondervoorzitter.
Na de inleiding werd het duidelijk dat we niet zomaar wat whisky’s gingen proeven. Er zou gewerkt moeten worden ;-).

IMG_3045Onze eerste opdracht: haal uit de 7 whisky’s een top3, herken de blend ertussen en zet de juiste tastingnotes bij de juiste whisky. De blend bleek de Spirit of Freedom 45+, het was de 3e whisky in de line-up en dit werd door een aantal mensen correct geraden maar Michel wist zelfs de naam van de blend eruit te pikken. Straf!
Tweede ronde, de blend was intussen uit de line-up, hield in dat we de naam, leeftijd en alcoholpercentage van alle whisky’s moesten raden. We kregen wel iedere keer de keuze uit 5 mogelijkheden.
Naamloos

Uiteindelijk was dit een onmogelijke opdracht. Sommige dingen kon je wel een beetje afleiden of gokken door de andere uit te schakelen. Maar meedoen was belangrijker dan winnen uiteraard 😉
Na het tellen van de punten bleken gewonnen te hebben: 3) Wouter, 2) Michel, 1) Marc (ik viel bijna van mijn stoel). We kregen ieder de rest van de whisky mee die wij het best vonden (voor mij was dat de Ben Nevis). Maar ook de laatste plaats kreeg het restje van zijn beste whisky mee en dat maakte Daan eigenlijk tot winnaar van de avond want hij vond whisky nr.4 (Irish Malt 16yo) het lekkerst, net zoals de meerderheid.

De line-up:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.